Website za Vaš salon za masažu ili manju firmu, za samo 12.000 din. Za više info, javite se na genhoffice@gmail.com

Masaza

Masaza Beograd

Masaza baner

Postoji veliki broj vrsta masaža, od klasičnih masaža poput relaks masaže, do egzotičnijih poput lomi lomi masaže. Izbor vrste masaže zavisi od vaših potreba i želja. 

Švedska masaža

Svedska masaza

Mnoge klinike, teretene, spa i wellness centri pružaju ovu vrstu masaža. Zasnovana je na Zapadnom konceptu anatomije i fiziologije. Tretman počinje sveobuhvatnim pokretnima, i polako se fokusira na specifične, problematične regije. 

Švedska masaža opušta mišiće, i posebno pogotna je tokom oporavka od povreda.

Aromaterapija
Aromaterapija

Aromaterapija predstavlja vrstu švedsku masaže kod koje je masažno ulje obogaćeno mirišljavim uljima poznatim kao esencijalnia ulja. Esencijalna ulja su prijatnog mirisa, i veruje se da imaju izlečujući efekat. Ulja od lavande i ruže doprinose opuštanju. 

Aromaterapija se posebno preporučuje osobama koje pate od glavobolja. insomnie, problema sa varanjem, bolovima u leđima, i PMS sindroma. 

Masaža vulkanskim kamenjem

Masaža vulkanskim kamenjemMasaža vulkanskim kamenjem obavlja se primenom toplog, vulkanskog kamenja. Terepet postavlja ugrejano kamenje na specifične delove tela, a takođe može koristiti vulkansko kamenje tokom samog procesa masiranja. Kamenje je uglavnom od bazalta (vulkanski kamen koji zadržava toplotu).

Ukoliko bolujete od visokog krvnog pritiska, dijabetesa, srčanih bolesti ili proširenih vena, konsultujte se sa svojim doktorom pre ove vrste masaže. 

Šijacu masaža

Sijacu masazaŠijacu masaža prestavlja vrstu japanske tehnike. Zasniza se na lokalizovanim pritiscima prstiju terapeuta (ponekad i šaka, i laktova), primenjenih sa ritmičkim pokretima. Pritisci na određene tačke uglavnom traju između dve i osam sekundi. Sa korenima u kineskoj medicini cilj šijacu masaže je da stimuliše akupresurne tačke kako bi se poboljšao protok energije i obnovio balans.

Tokom šijacu masaže ne koristi se ulje, kako da osoba na kojoj se terapija vrši ostaje obučena. Šijacu masaža se najčešće izvršava na podu (na strunjači) ili niskom stolu za masažu. Smatra se efikasnim načinom za rešavanje problema artritisa, insomnie, bolova u leđima i vratu, išijasa, pa čak i problema sa sinusima.

Šijacu masaža može doprineti povećanju energije, ubrzati oporavak nakon povreda, a može i stimulisati digestivni sistem.  

Tajlandska masaža

Tajlandska masazaJedinstvena kombinacija potpomognute joge, pasivnog istezanja, i masažnih pokreta baziranih na pritisku. Tajlandska masaža je poput joge koja ne zahteva nikakav napor, pošto je terapeut taj koji pokreće i isteže vaše telo, najćešće na podu (na prostirci/ strunjači). 

Poput šijacu masaže, tajlandska masaža doprinosi balansiranju energije u telu. Teraput primenjuje ritmičke kompresije duž telesnih energetskih linika kako bi se redukovao stres i pospešili fleksibilnost i opseg pokretljivosti. Masaža se obavlja bez ulja tako da klijent ostaje obučen. 

Tajlandska masaža može redukovati spastičnost (grčenje mišića) i bolove u leđima, a dozakano povoljno utiče na tretman simptoma migrene.

Više o tajlandskom masaži možete saznati na stranici Tajlandska masaža.

Masaža trudnica

Masaza trudnicaTakođe poznata kao prenatalna masaža, masaža trudnica je posebno prilagođena za opuštanje trudnica. Uzimajući u obzir da mnoge trudnice pate od problema sa lumbalnim delom leđa i oteklim zglobovima, pogotovo u poznoj trudnoći,  prenatalna masaća je relativno bezbedna,  i predstavlja odličan način sa se opusti napeto telo. 

Terapeuti koji se bave masažom trudnica prolaze kroz specijalizovani trening, i sertifikovani su za obavljanje ove vrste masaže. Za masažu trudnica najčešće se koriste specijalni stolovi za masažu. 

Refleksologija

RefleksologijaRefleksologija predstavlja tehniku pritiska prstima koju terepeut primenjuje na stopalima klijenta, što doprinosi opuštanju i izlečenju tela. Refleksologija se bazira na refleksnim područjima na šakama i stopalima. Veruje se da postoji povezanost između ovih regija i organa. Apliciranjem pritiska na refleksne tačke, refleksolog moće balansirati vaš nervni sistem, i stimulisati lučenje endorfina, hormona sreće, što doprinosi smanjeju stresa i nelagodnosti.

Sportska masaža

Sportska masazaDizajnirana da spreči i leči povrede, poboljša fleksibilnost, i unapredi atletske performanse, sportska masaža je pogodna za sportiste, bilo da je reč o profesionalcima ili rekreativcima. 

Cilj sportska masaže je da manipuliše meko tkivo, i da se fokusira na pojedine mišićne grupe, u zavisnosti od potrebe samog sportiste (klijenta). Sportska masaža stimuliše cirkulaciju krvi, povećava opseg pokretljivosti, i poboljšava fleksibilnost.

U sportskom masaži, pokreti terepauta su brži nego kod švedske masaže. 

Lomi lomi masaža

Lomi lomi masazaTradicionalna havajska masaža koja je bazirana na nekoliko različitih tehnika masaža. Za više informacija o lomi lomi masaži, posetite stranicu Lomi lomi masaža.

Anticelulit masaža

Anticelulit masazaUkoliko se borite sa celulitom, anticelulit masaža vam može pomoći u toj borbi, ali samo ukoliko je kombinujete sa adekvatnim unosom vode, treninzima i pravilnom ishrano. Za više informacija o anticelulit masaži, posetite stranicu Anticelulit masaža.

Maderoterapija

MaderoterapijaVrsta anticelulit terapija koja se obavlja pomoću posevno dizajniranih drvenih oklagija. Za vise informacija o maderoterapiji, posetite stranicu Maderoterapija.